6 april 2019
14:00

Ekerö IK 2

Referat: Bele Barkarby FF 3 - Ekerö IK 2

Direkt efter fotograferingen skyndade vi oss iväg till samlingen inför första matchen i årets Sanktan. Motstånden för dagen var Ekerö 2 vilka vi även mötte förra året. Vi visste att de har en del spelare med bra skott och vi pratade innan matchen att hålla hög press för att förhindra skott från dem.
Domaren kom försent och matchen startade något försenat. Vi börjar matchen bra med två klara målchanser men där vi tyvärt skjutet över. Ekerö får en kontring som de förvaltar väl och gör mål. Yasin stod i mål första halvlek och gjorde flertalet bra räddningar. Efter 20 min så slår Ludvig in en retur och det står 1-1 i halvtid.
I andra halvlek bytet vi målvakt och Philip från P06 stället sig mellan stolparna.
Andra halvlek slutar mållöst men med fördel Ekerö där Philip räddar oss ett flertal gånger. Tredje halvlek är ganska jämn men bollen går vid ett tillfälle över kortlinjen och våra spelare stannar upp men tyvärr stod domaren och sov när Ekerö fortsätter spelet och slår in 2-1, vilket blev sluresultatet.
Tack Yasin, Philip och Isaias för att ni ställde upp denna match och hoppas ni vill vara med fler gånger.

Vi måste bli bättre på att förvalta våra chanser och även utnyttja planens bredd.
Skulle vara kul om fler föräldrar kommer på nästa match för att stödja våra kämpande grabbar.